Breaking News

حشره‌ خوار کوتوله

نام فارسی: حشره‌ خور کوتوله

نام علمی: Suncus etruscus

نام انگلیسی: Pygmy White-toothed Shrew

ویژگی‌های ظاهری:

طول سر و بدن ۳۵ تا ۴۸ میلی‌متر، طول دم ۲۵ تا ۳۰ میلی‌متر، طول کف پای عقب ۷ تا ۸ میلی‌متر و وزن ۱٫۵ تا ۲٫۵ گرم است. جثه‌ای بسیار کوچک و ظریف دارد و یکی از کوچک‌ترین پستانداران ایران و دنیا است. پوزه دراز و خرطومی شکل و در اطراف آن سبیل‌های به نسبت بلندی روییده است. چشم‌ها ریز و گوش‌ها بزرگ و از موهای سر بلندتر و کاملا نمایان است. دم به نسبت بزرگ و از نصف اندازه سر و بدن بلندتر و قاعده آن کلفت است. سطح دم از موهای کوتاهی پوشیده شده که از میان آنها تعدادی موهای بلند روییده است. در انتهای دم دسته کوچکی از موهای بلند دیده می‌شود. موها نرم و کوتاه و رنگ آن در پشت قهوه‌ای خاکستری و زیر بدن خاکستری روشن است. پاها کوتاه است.

ویژگی‌های زیستی:

حشره خور کوتوله شب‌گرد است اما عمده فعالیت آن نزدیک طلوع خورشید است. به صورت انفرادی زندگی می‌کند. به غیر از فصل تولیدمثل جانوری قلمرو طلب است.
تغذیه و لانه‌ی حشره‌خور کوتوله: از مورچه، حشرات کوچک و بندپایان تغذیه می‌کند. به علت متابولیسم بالا اغلب در حال جستجوی غذا است و روزانه بیشتر از ۱٫۵ تا ۲ برابر وزن خود غذا می‌خورد. از حاشیه دریا تا ارتفاع ۱,۰۰۰ متر دیده می‌شود. اغلب در میان ریشه درختان یا داخل حفره‌ها لانه می‌سازد.
تولید مثل حشره‌خور کوتوله: در اوایل بهار جفت‌گیری می‌کند و پس از ۲۷ تا ۲۸ روز ۲ تا ۶ بچه با چشمانی بسته و بی‌مو می‌زاید. بچه‌ها هنگام تولد ۰٫۲ گرم وزن دارند. ۱۷ تا ۲۰ روز بچه‌ها را شیر می‌دهد. در سال ۲ بار تولیدمثل می‌کند.
طول عمر حشره‌خور کوتوله حدود ۱۵ ماه است.

با توجه به اندازه چشم ها، این جونده نباید از قدرت بینایی قوی برخوردار باشد ولی درعوض شبکه حسگری روی پوزه بصورت کامل می تواند او را بی نیاز از قدرت بینایی قوی کند.

Check Also

تاثیر دیافراگم بر عمق میدان در عکاسی

سعی کرده ام در قالب یک فیلک کوتاه تاثیر دیافراگم بر عمق میدان در عکاسی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *